Geniet en leid met meer zelfvertrouwen

In 3 stappen naar authentiek leiderschap

Ontdek hoe jij moeiteloos kunt leiden

Op het moment voel jij je allesbehalve zen, je bent gestrest want je weet zeker dat als jij met je team zo doorgaat je de deadline niet gaat halen, je werkt tot ‘s avonds laat om die opdracht af te krijgen en je moet het gezellige etentje met je vrienden afzeggen omdat je morgen managementoverleg hebt en je je moet verantwoorden. Wat zou je graag onder een deken willen kruipen met een kop thee en een goede serie op tv.

Je nieuwe functie als leidinggevende is zwaar en veeleisend. Helaas lukt het jou maar niet om de werkzaamheden echt onder de knie te krijgen. Je bent zoekende naar jouw stijl waardoor je effectief kunt zijn en resultaten gaat halen met je team. Op het moment kijk je de kunst af van je collega’s en het beklijft niet. Hoe ga je dit aanpakken?

Het is aan jou om ervoor te zorgen dat het team net zo goed wordt als jij, maar ze zijn niet allemaal jij. Iedereen zal je op een andere manier aan moeten spreken om te worden gemotiveerd. Jij dient als leidinggevende af te stemmen op je team om ervoor te zorgen dat je begrijpt wat er speelt, je bij kunt sturen waar nodig en samen met deze mensen de beoogde resultaten gaat halen.

Herken jij dit?

Hoe zou het zijn als...

Je relaxed thuis komt, voor het eten nog even knuffelt met je kinderen en je partner kunt vragen hoe de dag was. Na het eten leggen jullie samen de kinderen op bed of loop je een rondje buiten met de hond. Met een kop thee plof je op de bank en lees je verder in dat ene spannende boek. Je hebt alles onder controle, bent ontspannen en als leidinggevende van een goedlopend team lukt het jou om verantwoordelijkheden uit handen te geven en te vertrouwen op jouw mensen.

Hoe je dit doet? Laat mij je inspireren met mijn werkboek waarin ik jou uitdaag om er achter te komen wie jij bent en wat belangrijk is voor jou. Je leert een diepere laag van jezelf kennen en herkennen waardoor jij steviger in je schoenen gaat staan en met zelfvertrouwen je functie uitoefent.

Met het werkboek kom je er in de 3 hoofdstukken achter waar je voor staat, hoe anderen jou zien en stel je realistische doelen vanuit jouw waarden op. De 6 opdrachten geven je een kijk in wie jij bent en wat je wilt. Waar krijg jij echt energie van en hoe verbind je dat met je werk en prive. Het werkboek bestaat uit 30 pagina’s en gaat jou zeker weten nieuwe inzichten geven waardoor je wordt geïnspireerd op jouw manier te gaan leiden.

Ik daag je uit om in gesprek te gaan met je team, stil te staan bij je why; te ontdekken waarom je doet wat je doet en een speech te schrijven die voor wordt gedragen op je 80ste verjaardagsfeest.  Nieuwsgierig en klaar om met zelfvertrouwen je team te leiden? Bestel mijn werkboek via de onderstaande link. De prijs is 47,- euro excl. btw. 

Nog even voorstellen....

Keuzes maken en het juiste beslissen pffffft ik kon het niet. Natuurlijk maakte ik uiteindelijk wel een keuze, maar ik kon daar nog vaak op terug komen en over twijfelen. Ik wilde het juiste doen voor mijn omgeving, de goedkeuring krijgen van de mensen om mij heen. Na heel wat keren vallen en op staan, doordat ik keuzes maakte waar ik zelf niet gelukkig van werd, besloot ik dat het anders moest. Ik volgde opleidingen en cursussen en ontdekte waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind. Het lukt met nu om keuzes te maken vanuit mijn waarden. En weet je? Ik maak nooit meer de ‘verkeerde’ keuze omdat ik bij het kiezen altijd dicht bij mezelf blijf. Ok eerlijk is eerlijk, mijn keuzes pakken niet altijd goed uit, maar voelen voor mij wel altijd goed.

Toen ik in 2008 zelf leiding begon te geven miste ik de tools om vanuit mijzelf te leiden. Ik deed wat ik dacht dat ik moest doen, ik keek het trucje af van anderen. Pas veel later kwam ik er achter dat ik de beste versie van mijzelf was wanneer ik mijn kwaliteiten benutte en vanuit mijn waarden beslissingen maakte. Je kunt pas shinen als leider wanneer je naar jezelf durft te kijken en open staat voor ontwikkeling en groei vanuit jouw unieke waarden.