Over mij

Totdat mijn leven volledig veranderde...

Als dochter van een marinier groeide ik op in het Noordelijkste puntje van Noord-Holland. Mijn vader was veel op zee en mijn moeder was huisvrouw en zorgde voor mij en mijn broertjes. Als klein kind heb ik mijn moeder altijd willen ontzien en maakte ik me, in huis, vaak onzichtbaar. Wanneer ik buiten speelde was ik een draak en haalde ik veel kattenkwaad uit. Ik drukte kauwgom in deursloten, wikkelde hondendrollen in een krant en gooide deze als pakketje door brievenbussen, schoot besjes op de schoonste auto’s, blokkeerde voordeuren met de GFT bak … en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk, terugkijkend, een uitlaatklep voor de energie die ik dikwijls binnen hield.

Terwijl de rest van mijn klasgenootjes reikhalzend uitkeken naar het leukste jaar van de basisschool, groep 8, verhuisde ik met mijn ouders en broertjes naar een dorpje ten Westen van Londen, Northwood. Als expats woonden we hier in een riant huis met zwembad en ging ik naar een meisjesschool in uniform. Ik kan me mijn eerste dag op school nog goed herinneren, ik sprak nauwelijks Engels en begreep niets van wat mijn juf vertelde. Ik werd niet betrokken bij de gesprekken van anderen en had geen idee waar ik naartoe moest en wat er van mij werd verwacht. Langzamerhand leerde ik de taal en had ik me zo aangepast dat ik prima mee kon komen met de rest van mijn klasgenootjes. Ik bloeide op en genoot van mijn Engelse leven.

Na 3 jaar, in 1997, verhuisden we terug naar Nederland. Ik begon op de HAVO in Alkmaar. Van een gedisciplineerd en overzichtelijk leven kwam ik in een soort chaos terecht. Als 14-jarig meisje voelde ik me enorm onzeker en kwetsbaar, alles wat ik wilde was geaccepteerd worden. En dat lukte, zeker, want ik was inmiddels een ster geworden in het aanpassen aan de meest uitdagende situaties. Door te voldoen aan de verwachting en wensen van anderen werd ik geaccepteerd, mijn overleving strategie.

Iedereen leek te weten wat ze wilden, behalve ik...

Terwijl de mensen om mij heen allemaal leken te weten wat ze met hun leven wilde, zat ik vast. Ik had geen idee. Mijn hele leven had ik gedaan wat ik dacht dat anderen wilde en ik stond veel te weinig stil bij wat ik wilde. In 2001 koos ik voor de studie Leisure Management in Leeuwarden. Vanuit hier ben ik het toerisme ingerold.

Toen ik startte als reisspecialist zag ik al snel wat er nog meer mogelijk was om hogerop te komen. Mijn doel en focus was dus ook om onderdeel te worden van het MT (Management Team). Waarom ik deze focus had? Aan mijn omgeving laten zien dat ik goed genoeg was en echt wat kon. Mijn oudste broertje was inmiddels piloot en mijn jongere broertje startte de studie Econometrie. Ik wilde ook met iets thuiskomen waar mijn familie trots op zou zijn. Ik volgde mijn hoofd, deed wat ik dacht dat nodig was om gelukkig te worden, ik streefde naar erkenning en waardering, het applaus. En toch knaagde er een gevoel in mij, het gevoel dat mij vertelde dat ik niet was wie ik echt was. Voor een hele lange tijd heb ik dit kunnen negeren tot het moment dat ik wel ging luisteren. Op een gegeven moment werd het zo erg dat ik mezelf naar werk moest slepen, het plezier ontbrak en mijn energie stroomde uit mij vandaan.

2016 was voor mij een eyeopener toen ik de opleiding tot Insights Discovery trainer deed. Op het moment dat ik de kamer binnen stapte wist ik dat dit mijn wereld was. De mensen die ik sprak spraken mijn taal en hadden of deden al wat ik heel graag wilde doen. Om te beginnen als zelfstandig coach voelde nog een brug te ver. Wel ging ik mij meer dan ooit focussen op persoon- en teamontwikkeling. Ik gaf een presentatie aan het MT en personeelszaken over hoe we mensen en teams beter samen konden laten werken en het beste uit zichzelf konden laten halen. Hier werd lacherig over gedaan, ik moest maar gewoon gaan zorgen dat ik reizen verkocht en geld op zou leveren. Opnieuw voelde ik me onbegrepen en niet gewaardeerd en dit keer hakte ik de knoop door om weg te gaan bij mijn toenmalige werkgever.

Op het moment dat ik had besloten weg te gaan, en te gaan werken in het sociaal domein, sloeg de paniek toe. Wat als deze beslissing HELEMAAL verkeerd uit zou pakken? Wat gooide ik in hemelsnaam weg? Een vast contract, leuke collega’s, een wereld die ik goed kende, mooie reizen die ik voor heel weinig geld mocht maken… Allemaal relevante zorgen en ik kreeg er zoveel meer voor terug.

Klinkt cliché, en ja dat is het ook. Kiezen om te stoppen bij een organisatie, die mijn dromen en ideeën niet steunt, is een van de beste beslissingen die ik de afgelopen 3 jaar heb gemaakt. Ik volgde een opleiding tot professioneel coach, gaf en geef workshops en trainingen, voer mooie coach gesprekken en ben in 2020 met Cloud Forest Coaching begonnen, mijn eigen coach praktijk.

Met Cloud Forest Coaching help ik  leidinggevende in de leisure, events en hospitality branche om moeiteloos resultaat te halen. Moeiteloos resultaten halen is pas mogelijk wanneer je in verbinding bent met jezelf, balans ervaart tussen carrière en het gezinsleven, zijn wie je echt bent en verbinding hebben met de mensen die je leidt. Eerst begrijpen, dan begrepen worden, weten welke drijfveren iemand heeft en hier op uitdagen waardoor je als leidinggevende het beste in je mensen naar boven haalt. Ik ben op de goede weg en doe waar ik goed in ben. Ik ben nu bezig met de mooiste reis van mijn leven en weet zeker dat er nog vele mooie hoogtepunten (en ongetwijfeld ook dieptepunten) voorbij zullen komen.

Als je mij echt zou kennen zou je weten dat...

  • Je me ’s nachts mag wakker maken voor een bak met Ben&Jerry’s en dan bij voorkeur de smaak ‘Caramel Chew Chew’
  • Ik het super belangrijk vind dat ik me blijf ontwikkelen. Zelf laat ik me coachen en volg ik elk jaar een opleiding zodat mijn kennis op peil blijft.
  • Dat ik 2 dochters heb van 8 en 5 jaar en ik dol op ze ben 
  • Ik een reisfanaat ben. Niet voor niets heb ik jarenlang in het toerisme gewerkt. Mijn favoriete bestemmingen zijn Canada, Noorwegen en Lapland. Heel graag wil ik nog naar….alle landen waar ik nog niet ben geweest, maar even realistisch – ja dan toch wel IJsland of Zuid Afrika
  • Ik sinds 2021 weer ben gaan paardrijden. Ik deed dit vanaf mijn 9e en ben, na Engeland, lange tijd gestopt. Omdat mijn oudste dochter rijdt ben ik het ook weer op gaan pakken zodat we samen kunnen rijden – super tof!
  • Cloud Forest de naam is van een lodge in Costa Rica. O ja, ik wil ook graag naar Costa Rica 🙂
  • Ik altijd mijn wachtwoorden vergeet als ik ze niet ergens opschrijf

What's in a Name

Reizen is een van mijn passies. Ik ben gek op het ontdekken van plekken die voor mij onbekend zijn. Tijdens mijn reis door Canada kampeerden we in de wildernis. Hier leerde ik dat alle bomen in het woud met elkaar verbonden zijn door de ondergrondse wortels. Vanuit dit verhaal is de naam Cloud Forest geboren. De verbinding die de bomen met elkaar hebben en de kracht en schoonheid die het uitstraalt vind ik magisch. In een Cloud Forest, ofwel nevelwoud, groeien de bomen boven de wolken uit. Boven de wolken is er helder zicht. Voor mij staat een boom symbool voor ons als mens. De wortels in de grond die kracht geven als ze stevig zijn en een persoon laten groeien. De overwinning op jezelf en je omgeving laten je boven de wolken uit groeien waar dromen realiteit worden.

Liever mijn verhaal beluisteren in mijn Podcast?

En nu jij...!

Je hebt tot hier gelezen en of mijn podcast geluisterd, nu ben ik nieuwsgierig naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je gebracht tot waar je nu bent en waar wil je nu naar toe?

Vul het formulier hier onder in en ik neem binnen 24 uur contact met je op