Team Ontwikkeling

bereik moeiteloos resultaat door samen te werken

Van samenwerken is er nu nauwelijks sprake

Stel je eens voor dat het team, waar je mee werkt, als een zonnetje loopt. Iedereen weet waar hij goed in is, doet dit ook en pakt zijn of haar verantwoordelijkheid. Het vertrouwen wat jullie in elkaar hebben is groot want beslissingen worden moeiteloos gemaakt en er wordt snel doorgepakt. Jullie zijn als team het visitekaartje van de organisatie. De passie, het enthousiasme en het doorzettingsvermogen druipen er vanaf – wat een top team!

Klinkt dit je als muziek in de oren? Ja dat begrijp ik heel goed. Alleen voor jou voelt dit als iets wat mijlenver weg ligt. Op dit moment modderen jullie maar wat aan met elkaar. Elk individu in het team is fantastisch in en op zijn of haar vak gebied, en van samenwerken is er nu helaas geen sprake. Er ontstaan conflicten en er wordt niet naar elkaar geluisterd. Het resultaat is dat mensen altijd weer op hun eigen eilandje plaatsnemen en uit verbinding gaan met elkaar. Dit schiet niet op!

Als leidinggevende weet je niet goed wat je moet doen om ervoor te zorgen dat de groep mensen, waar je zo intensief mee samenwerkt, een fijn team kunnen gaan worden.

Hoe zou het zijn als...

  • Iedereen precies weet wat hij wil en kan doen en daar gelukkig mee is.
  • Alle mensen in het team van zichzelf en elkaar weten wat zij bijdragen aan het resultaat.
  • De teammeetings mega effectief en efficient zijn en beslissingen binnen no time worden gemaakt
  • Iedereen zich veilig voelt en risico’s durft te nemen waardoor de resultaten boven verwachting zijn
  • Mensen voor langere tijd met veel plezier bij het bedrijf blijven werken en hun waardevolle kennis delen met elkaar
  • Jullie duidelijke afspraken hebben met elkaar waardoor miscommunicatie, irritatie en frustratie nauwelijks voorkomt
  • Iedereen in het team elkaar perfect aanvult waardoor alle aspecten worden belicht

“Strength lies in differences, not in similarities”

–  Stephen Covey –

De beste resultaten behaal je samen

En dit gebeurd niet zomaar. Om mooie resultaten te behalen dient het team als een geoliede machine samen te werken. Stel je eens voor dat jouw team werkt als een perfect afgestemde motor waar alle tandwieltjes naadloos in elkaar vallen. Met een druk op de knop gaan de tandwieltjes draaien en voila het eindresultaat is verbluffend en heeft niet eens zoveel moeite gekost. Hoe krijg je dit voor elkaar? In events, leisure en hospitality zorg jij ervoor dat anderen een waanzinnige en onvergetelijke tijd hebben. Dit kun je niet alleen. Je krijgt continue vragen, je bent figuurlijke brandjes aan het blussen en wilt overkomen alsof je echt de tijd neemt voor iedereen. Jij staat als leidinggevende voor een fikse uitdaging, je wilt je klanten tevreden houden, ervoor zorgen dat je team loopt en voorkomen dat je je eigen hoofd verliest. 

Wat als het runnen van een evenement of het in- en uitchecken van gasten op de vertrek- en aankomstdag moeiteloos gaat? 

Maar dan ook echt MOEITELOOS, zou dat niet fantastisch zijn? Jij kunt oprecht genieten zonder dat je je hoeft af te vragen of het wel gaat zoals het moet. Jij durft je team verantwoordelijk te maken waardoor jij ruimte ervaart om overzicht te bewaren en bij te sturen. Je weet hoe de kwaliteiten van je team in kunt zetten waardoor ze elkaar perfect aanvullen. Er is ruimte voor ontwikkeling en er is voldoende gelegenheid voor het team om zich te specialiseren in de richting van zijn of haar kwaliteiten. Er heerst veiligheid en vertrouwen en vanuit hier mogen discussies en conflicten bestaan. Want juist door kleine opschuddingen groeien mooie ideeën. Iedereen is betrokken en voelt zich verantwoordelijk. Er is echt aandacht voor gezamenlijke doelen waardoor resultaten door het dak gaan.

Wat houdt de Training in?

Insights Discovery vragenlijst

Alle teamleden vullen de Insights Discovery vragenlijst in. Dit duurt ca 20 minuten

Terugkoppeling Insights Discovery Rapport

Voorafgaand aan de training in 1:1 sessies of als onderdeel van de team training. Individuele terugkoppeling zal ca 2 uur per persoon zijn.

Persoonlijk werkboek Insights Discovery

Tijdens de 1:1 sessies, of in de training, ontvangt iedereen een werkboek waar in de theorie inzichtelijk wordt gemaakt. Je krijgt handvatten om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Verheldering over jezelf en elkaar

Door middel van oefeningen en individuele opdrachten leert iedereen zichzelf beter kennen. In de sessie ligt de focus op begrijpen waardoor het onderlinge vertrouwen groeit. De teamtraining duurt ca 4 uur.

750,- euro per dagdeel + 250,- euro per persoon

Op basis van een halve dag training, voorbereidingen en afdrukken rapporten. Met een groep van 3-12 personen bereiken we het mooiste resultaat.*exclusief reiskosten en kosten voor het afhuren van een locatie.

Na het coachtraject ben ik minder onzeker over mijzelf. Ik he nu goed voor ogen wat mijn doelen, waarden en kwaliteiten zijn. Deze inzichten brengen mij verder om de juiste keuzes te maken in zowel mijn werk- als prive leven. Het Insights Discovery rapport was bizar om te lezen. Het profiel kwam heel goed overeen met hoe ik ben. Ik heb heel veel over mezelf geleerd en al wist ik het al wel, door het traject ben ik hier aan herinnert. Mijn kwaliteiten en waarden heb ik weer scherp. Een echte eyeopener. Ik raad iedereen aan om zich een keer (of meerdere keren) in zijn leven te laten coachen.

Lydia Zethof

Technisch oogheelkundig assistent

In een klap zag ik het...

Sinds mijn 23ste volg ik regelmatig trainingen en opleidingen met betrekking tot persoonlijk leiderschap en mindset. In die jaren heb ik veel over mijzelf geleerd en ik leer nog elke dag. Ik geloof ook niet dat ik, niemand, ooit alles zal weten. Een bizar en tegelijkertijd heerlijk idee vind ik dat.

In 2016 werkte ik bij een reisbedrijf waar veel aan persoonlijke ontwikkeling werd gedaan. Mensen kregen budget en mogelijkheden om zichzelf beter te leren kennen waardoor het werkplezier en de efficientie konden worden vergroot. Het begon mij meer en meer op te vallen dat iedereen zich onafhankelijk van elkaar mooi ontwikkelde, maar er nauwelijks sprake was van ‘samen’ ontwikkelen en groeien.

Ik verdiepte me in verschillende tools die ervoor zouden zorgen dat de samenwerking tussen teams en leidinggevenden naar een hoger niveau kon worden getild. In mijn ogen was stap 1 begrijpen, jezelf begrijpen en elkaar begrijpen. Insights Discovery heeft me in no time overtuigd. Toen ik mijn rapport terug kreeg, vielen heel veel puzzelstukjes op z’n plek. Mijn passie had een vorm gekregen en ik zag perspectief. Ik ontmoette zelfstandig trainers en coaches en wist dat ik dit ook wilde doen. Ik ontwikkelde me tot geaccrediteerd Insights Discovery trainer en ben sinds 2016 actief.

Het duurde nog 4 jaar tot ik zover zou zijn en in 2020 startte ik Cloud Forest Coaching. Ik ben enorm trots dat ik ook met Insights Discovery mag werken en hoop dat ik deze prachtige tool met veel mensen kan delen.

In mijn trainingen vormt Insights Discovery de basis. Insights Discovery is een kleurentool die jullie binnen no time inzicht geeft in de voorkeuren van elk individu en die van het team. Jullie krijgen inzicht in de kwaliteiten en aandachtspunten van het team en met deze kennis kunnen jullie gericht keuzes maken en moeiteloos resultaten behalen.

Frequently Asked Questions

De meest gestelde vragen over mijn trainingen

Waar geef je trainingen?

De training kan ik zowel op locatie als bij jullie op kantoor komen geven. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is voor het aantal mensen dat mee zal doen aan de training. Ik neem een vloer mat mee met 3,5 meter doorsnede – hier zet ik nog stoelen omheen. Dan heb je een idee hoe groot de ruimte dient te zijn.

Hebben we de training nodig om met Insights Discovery te kunnen werken?

Tijdens de training, of in de coachingsessie voorafgaand aan de training, belicht ik de theorie achter Insights Discovery. Wanneer je weet hoe het instrument is opgebouwd en welke mogelijkheden er zijn, lukt het om hier ook mee aan de slag te gaan in de praktijk. Het gevaar van kleurentools als Insights Discovery is in hokjes denken. Om te voorkomen dat dit gebeurd leer ik je alle ins en outs. Het belangrijkst wat de training jou, en je team, leert is hoe je dient af te stemmen op elkaar zodat je moeiteloos de best resultaten gaat behalen. 

Kun je de rapporten gewoon opsturen?

Voordat ik de rapporten overhandig wil ik de theorie achter het instrument goed hebben uitgelegd. En natuurlijk wil je graag weten wat zo een flink rapport allemaal over jou zegt dus zorg ik ervoor dat je binnen korte tijd weet hoe je jouw kwaliteiten en voorkeuren op de beste manier in kunt zetten. Ik stuur de rapporten niet op zonder dat ik eerst de theorie heb uitgelegd. In deze uitleg leer je over alle Insights Discovery types en niet alleen over jouw type en voorkeursstijl.

Is het mogelijk om meerdere trainingen te doen?

Insights Discovery biedt enorm veel mogelijkheden en deze training is slechts de introductie op een  multi inzetbare tool. Wanneer je de kennis hebt van de kleuren en de mogelijkheden om met je team stappen te maken en beter te worden, dan kun je de verdieping opzoeken door de tool ook in te zetten in 360 graden feedback, verkoop gesprekken en leiderschapsontwikkeling